Menu
Close

Book en prøvetur

Book en prøvetur

Hvornår ønsker du at prøve bilen?

Nissan Leaf får 5 stjerner hos NCAP

Det har aldrig været sværere at opnå de famøse 5 stjerner fra det uafhængig sikkerhedssamarbejde: European New Car Assessment Program (Euro NCAP).

 

 

Euro NCAP-testens stjernemarkeringer er et førende varemærke, når det kommer til sikkerhed i biler. Især kravene til den automatiske nødbremse, Autonomous Emergency Breaking (AEB), er blevet skærpet.

Bedømmelserne af AEB bremserne blev tidligere målt på, hvor godt bilen bremsede for andre biler. Men i 2018 skal bilen også kunne bremse for cyklister. Generelt er sikkerhedskravet til AEB-systemet hævet med 20% samtidigt med at baren for børnesikkerhed af steget markant.

 

Nissan har de senere år vist, at de prioriterer sikkerheden højt, og her er den nye Nissan Leaf ingen undtagelse” – Rasmus Sørensen, Repræsentant for Euro NCAP

 

Nissan har længe prioriteret sikkerheden i deres biler, hvilket bakkes op af Euro NCAP, der tildeler den nye Nissan LEAF de famøse 5 stjerner, efter de nye standardkrav. Søren W. Rasmussen fra FDM, mener da også, at det er en eksemplarisk præstation. Det er med andre ord, hvad der forventes af de nye modeller i 2018.

Læs hele artiklen fra FDM

Nissan LEAF er ikke til dem, der har benzin i blodet og selvom den gængse trafikkørsel skaber følelsen af sport, når der accelereres fra det ene lyskryds til det andet, kan vi heller ikke kategorisere bilen i sportsklassen. Nissan LEAF er en 2. Generations elbil, der har designet med et optimeret 32A batteri, der gør det muligt at rejse længere end den tidligere model, der kørte på et 16A batteri. Det er dermed sagt en model, der er billigere i drift, men værdien findes snarere i køreglæden ved bekvemmelighed, motor og sikkerhedsstandarder – source of motion.

Sådan vurderer Top Gear den nye Nissan LEAF

Flere elbil-producenter lader sig inspirere af de lette formålsbestemte aerodynamiske designs og batterivenlige modeller, fordi at det har vist sig at være vejen frem på markedet. Her er Nissan eksperter, hvilket er tydeligt at mærke, når man prøver en tur i den nye LEAF.

 

I videoen tester Euro NCAP Nissan’s ProPilot system, der sammen med den udvidede ProPilot Park funktion sætter standarden for semi-autonome teknologi.